Üniversite öğrencileri 41. yılında da YÖK’e Hayır dedi.
41. Yılında YÖK’ü ve uygulamalarını protesto etmek için Şişli’de bir araya gelen Üniversite Öğrencileri “YÖK’e Genelge’ye Saray’a Karşı ÜNİVERSİTE AYAKTA” pankartıyla yürüyüş gerçekleştirdiler.
12 Eylül darbesi sonrasında 6 Kasım 1982’de kurulan YÖK, Akademiyi ve üniversite gençliğini zapturapt altına almaya dönük politikalarıyla günümüze dek varlığını ve gündemdeki yerini korudu. Kuruluşunun 41. Yılında YÖK’e karşı akademinin itirazları ve üniversite öğrencilerinin protestoları devam ediyor.
Bugün Şişli’de Üniversite Öğrencileri imzasıyla bir araya gelen öğrenciler “YÖK’e Genelge’ye Saray’a Karşı ÜNİVERSİTE AYAKTA” pankartıyla yürüyüş gerçekleştirdiler.
Yürüyüş sırasında öğrenciler “YÖK, Polis, Medya bu abluka dağıtılacak”, “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek” sloganlarıyla sık sık öfkelerini dile getirdiler.
Yürüyüş esnasında yaptıkları konuşmalarla, “Ne YÖK’ün ne de sarayın baskı ve sindirme girişimleri bizi onların makul sınırları içerisine çekemez. Bakın biz yine buradayız, yine sokaktayız. Üniversitelerdeki bilimsel bilgi üretiminden sosyalleşme olanaklarına kadar her alan YÖK ve saray tarafından çökertilmeye çalışılıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar nafile… YÖK’e Saraya genelgelere karşı sokaktayız. Ülkücü faşist çetelere karşı buradayız.
Üniversitedeki faaliyetlerimizin engellenmesine karşı üniversitelerin ticarethanelere dönüştürülmesine karşı ayaktayız” sözleriyle üniversitenin biat etmeyeceğini vurguladılar.
“Bizler, bir gece yarısı kararnamesi ile üniversitelerine kayyum atananlar, eğitim ücretlerine %100 zam yapılanlar, 850 lira KYK ile geçinemeyenler, geleceksizleştirilenler, sansür baskı ve genelgeler ile zapturapt altına alınmak istenenleriz” diyen öğrenciler “Peki, 41 yıldır YÖK ne yapıyor?” sorusunun cevabı olarak “Üniversiteyi ve üniversiteleri yasaklar kalıba sokmak istiyor. Üniversiteyi karakola dönüştürmek istiyor. Rekabeti hırsı bireyciliği kamçılıyor. Eğitimi ücretli ve piyasacı bir hale getiriyor. Akademinin içinin boşaltılmasına bilginin metalaşmasına sebep oluyor” cevabını yükselterek öğrenci gençliğin tarihinin YÖK’le mücadele tarihi olduğunu YÖK düzenini üniversitelerden kovacaklarını vurguladılar.