Hakikat Şeyh Bedreddin filmi vizyonda: “Ecdat dediğimiz şey…”

YouTube player

Osmanlı döneminin önemli isyanlarından biri sayılan ve öncülüğünü Şeyh Bedreddin’in yaptığı ayaklanmanın filmi 8 Ekim’de vizyona giriyor.

Hakikat filminde, Şeyh Bedreddin’in fikirlerinden yola çıkarak yoksul köylüleri örgütleyen ve Ortaklar köyünü kuran Börklüce Mustafa’yı canlandıran oyuncu Bülent Emrah Parlak ve isyanın örgütlenmesinde yer alan Maria’yı canlandıran oyuncu Ezgi Esma Kürklü’ye kameramızı çevirdik.

Filmin kahramanlık hikâyesinden çok neden sonuç ilişkisine odaklandığını söyleyen Bülent Emrah Parlak, filmin hakkın ve emeğin penceresinden baktığına dikkat çekiyor.

Ezgi Esma Kürklü | Oyuncu

Şeyh Bedreddin’in güncelliğini korumasını, o zaman yaşanan hikâyelerin hala yaşanıyor olmasına bağlayan oyuncu Ezgi Esma Kürklü, “Yani hala birileri zevk sefa ve zenginlik içinde yaşarken birileri bir ekmeğe muhtaç” dedi.

Filmin güncelliği konusunda Kürklü’yü destekleyen Bülent Emrah Parlak “Filmle ülkenin güncel zamanının paralel şekilde gittiğini düşünüyorum. Çok kötü günler geçiriyoruz. Bunların olacağını biliyorduk ama yine de şaşırıyor insanlar. Nasıl oldu buralara geldi bu iş, siyaseti politikayı gerçekten reel bir yerden takip eden insanlar diyeyim. İdeolojilerin aslında bir çöplük değil de tamamen hayatın gerçekliği olduğunu bilen ve bize liberalizmin sunduğu bazı şeylerin büyük bir yalan olduğunu söyleyen düşüncelerin ne kadar haklı çıktığını gördük. Bu film, o kara deryalardaki fenerlerden sanat anlamındaki küçük bir ışıktır.” diye kaydetti.

Senaryosunu yönetmen Hakan Alak ve Ali Şahin’in yazdığı  ‘Hakikat Şeyh Bedrettin’  filmi 8 Ekim’de izleyicisiyle buluşacak. Levent Güneş’in müziklerini yaptığı filmde Suavi, Bülent Emrah Parlak, Saygın Soysal, Ali Barkın, Ezgi Esma Kürklü, Elif Kerkük, Kerem Fırtına ve Ömer Faruk Çalışkan gibi oyuncular yer alıyor.