Karşı Mahalle Gazetecilik Atölyesi
Karşı Mahalle, gazetecilik öğrencilerine yönelik bir atölye serisi düzenliyor.
Karşı Mahalle, gazetecilik öğrencilerine yönelik bir atölye serisi düzenliyor. Farklı oturumlarda gerçekleşecek atölyelerin ilki 22-26 Şubat arasında online gerçekleşecek.
Atölye çalışmalarının ardından her katılımcıdan bir haber üretmeleri beklenecek; haber üretim süreci Karşı Mahalle editörleriyle ortak yürütülecek.
İlk programa katılmak isteyenler, 19 Şubat 2021 günü saat 17:00’ye kadar başvuru formunu doldurabilirler.
Program
- 22 Şubat Pazartesi 20:00 | Gökçer Tahincioğlu – Haber Yazma Teknikleri
- 23 Şubat Salı 20:30 | Tezcan Durna – Medyanın Hak İhlalleri ve Hak Odaklı Medya
- 24 Şubat Çarşamba 10:00 | Pınar Dağ – Covid-19 Sürecinde Veri Gazeteciliğinin Önemi
- 25 Şubat Perşembe 20:00 | Evrim Kepenek – Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik: Haber dili, kurgusu ve görsel ögeler
- 26 Şubat Cuma 20.00 | M. Şafak Sarı – Dijital Güvenlik
Atölye eğitimcileri hakkında
Gökçer Tahincioğlu: 1977’de doğdu. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimi gördü. 1997-2018 yılları arasında Milliyet gazetesinde çalıştı. T24 internet sitesinde yazmaya devam ediyor. Haber, yazı ve fotoğraflarıyla Musa Anter, Metin Göktepe, Abdi İpekçi gibi gazetecilerin adını taşıyan ödüller aldı. Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü ödüllerine layık görüldü. Yakın tarihimizde açılmış, kapanmayan ağır bir yaranın izlerini sürdüğü ikinci romanı Kiraz Ağacı, 2020 Eylül ayında raflardaki yerini aldı.
Tezcan Durna: Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) Genel Yayın Yönetmeni. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’ndan 2002 yılında yüksek lisans derecesini, 2007 yılında ise doktora derecesini almıştır. 2002 yılından itibaren Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Durna, 2017’de Barış imzacısı olduğu gerekçesiyle üniversiteden ihraç edilen Barış imzacılarından.
Pınar Dağ: Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümünde öğretim üyesi. 2017’den beri de Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde misafir öğretim elemanı olarak ders veriyor. İktisat mezunu olan Pınar Dağ, London School of Journalism’de gazetecilik üzerine yüksek lisans yaptı. The Poynter Institute tarafından 2019 Leadership Academy for Women in Digital Media üyesi seçildi. 2016 yılında kurucu üyesi olduğu Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği’nin faaliyetleri kapsamında 6 kişi ile Türkiye’nin ilk kitlesel çevrim içi açık dersi olan Açık Veri ve Veri Okuryazarlığı sertifikalı modül programını geliştirdi. Bu eğitimlerden 2 binin üstünde kişi yararlandı ve yararlanmaya devam ediyor. Ayrıca hayvan özgürlüğü savunucusu aktivist bir vegandır. Çalışma alanları Veri Okuryazarlığı, Veri Gazeteciliği, Açık Veri, Veri Görselleştirme, Büyük Veri, Veri Yönetimi, Veri Analizidir.
Evrim Kepenek: Bianet kadın ve LGBTİ haberleri editörü. Rize’de başlayan öğrenim hayatını İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tamamladı. Cumhuriyet, Birgün, Taraf ve DİHA’da muhabirlik yaptı. Ekoloji, hukuk ve hak odaklı haberler yazan Evrim Kepenek, barış gazeteciliği üzerine de çalışıyor.
Mehmet Şafak Sarı: İfade özgürlüğü ve bilgi edinme hakkı, dijital güvenlik, medya okuryazarlığı, yeni medya ve iletişim teknolojileri çalışma alanlarıdır. 10 yılı aşkındır çeşitli gazetecilik projelerinde ve internet haber sitelerinde editörlük ve gazetecilik yapmaktadır. 2018-2020 yılları arasında Dijital Güvenlik Projesi’nin koordinatörlerinden biri olmuştur. Yeni medyaya odaklanarak dijital dünyanın gündemini inceleyen podcast programı X Raporu’nu hazırlamaktadır.