Sezgin Kartal’a özgürlük diyenler duruşma öncesi gözaltına alındı

Basın açıklaması yapmak üzere Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen en az 23 kişi gözaltına alındı.

10 Ocak Gazeteciler Günü’nde gözaltına alınan ve 13 Ocak’tan bu yana tutuklu olan Karşı Mahalle muhabiri Sezgin Kartal’ın ilk duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.

Kartal’ın özgür bırakılması için gazeteciler ve hak örgütlerinin yaptığı basın açıklaması çağrısına Kaymakamlık yasak kararını verdi.

22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek ilk duruşması öncesi Çağlayan Adliyesi çevresinde ve Kağıthane genelinde tüm eylemleri yasaklama kararı aldı. Kaymakamlık yasağı bugün saat 14.00’te görülecek duruşmanın hemen öncesinde internet sitesinde yayımladığı kararla duyurdu.

Sosyal medyada açık kaynak taraması yapan kaymakamlık, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) ile hak örgütlerinin duruşma öncesi adliye önüne eylem çağrısı yaptığını ifade etti.

Basın açıklaması yapmak üzere bir araya gelmeye başlayan 23 kişi gözaltına alındı.