Ahmet Şık: Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Terör Örgütü, AKP Adıyla Şu An Ülkeyi Yönetiyor

Mardin’deki kayyum protestoları 11’inci gününde de devam etti. Diyarbakır ve Batman Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Sosyalist Dayanışma Partisi (SODAP) temsilcisi Sezgin Kartal, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Sinan Tutal, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Müslüm Metin protestolara katılarak destek verdiler.

Protestoların 11. gününde yapılan basın açıklamasında konuşan HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz “Geldiğimiz aşamada, 31 Mart ve 24 Haziran süreçlerinde, İstanbul seçimlerinde HDP’nin aldığı rol, Türkiye demokrasisi açısından AKP-MHP faşizmine karşı tek yanıttır.” dedi.

Türkiye’de yaşayan tüm kesimlerin bu yanıtı desteklemesi çağrısında bulunan İpekyüz “Bu yanıtı Türkiye’de yaşayan herkes desteklemelidir. Bu destek bugün Mardin’de, Diyarbakır’da, Van’da çığ gibi büyüyecektir. Çünkü bu krizle beraber gidecekler. Gidişleri en başta kendi içindeki çatışmalar ve tartışmalardan bellidir.” dedi.

Kayyumların yolsuzluklarını ve kentlere verdikleri zararları şu sözlerle ifade etti: “Peki kayyumlar ne yaptı? Kayyumlar geldikleri gibi kültürü, tarihi, doğayı yok etmeye çalıştılar. Kentlerimize, ilçelerimize verdiğimiz isimleri yok etmeye çalıştılar. Roboski heykelini, Uğur Kaymaz heykelini yerle bir ettiler. Kendilerine ait bir düzen geliştirmeye çalıştılar. Biz geldik, ne oldu? Koydukları barikatları kaldırdık. Ama onlar barikatları kendi saltanatları için getiriyorlar. Onların icraatları, barikatları tümüyle keyfiyet içindir, tümüyle talan içindir. Bütün yolsuzlukları, usulsüzlükleri ortada. Yaptıkları uygulamalar tümüyle hukuksuzdur.”

Basın açıklamasına katılan ve daha sonra söz alan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise kayyum atamalarına ilişkin sunulan gerekçelerin tam olarak AKP’nin yaptığı yolsuzluklar ve liyakatsizlikler olduklarını hatırlattı. Şık, “Bu kayyum darbesine sundukları gerekçe şunlardı: Dediler ki usulsüz para aktarımı yapılıyor çeşitli yerlere. Ben de diyorum ki usulsüz para aktarımı arıyorsanız din şarlatanı cemaatlerin ve tarikatların ilintili olduğu kurumlara baksınlar. AKP Genel Merkezi’ne baksınlar. Ülkeyi talan eden sermaye gruplarına baksınlar. Oralara nasıl paralar aktarılmış? Diyorlar ki şehit çocukları işten çıkarıldı ya da birilerini işten çıkardılar, kendi adamlarını alıyorlar. Eğer liyakatsiz biçimde istihdamı tartışacaksak Türkiye’nin bütün devlet bürokrasisini masaya yatıralım, AKP’nin yarattığı zulmü, yıkımı hep birlikte görelim. Ve en önemlisi bize diyorlar ki bunlar terör örgütü. Ben de diyorum ki eğer bir terör örgütü arıyorsanız, Cumhuriyet tarihinin en büyük terör örgütü AKP adıyla şu an ülkeyi yönetiyor. Buyurun oradan başlayalım. Bu terör örgütüyle hep beraber mücadele edelim.” dedi.

Açıklamanın ardından HDP Mardin İl Binası’na yürüyüş gerçekleştirildi.